Menú

Problemes en l'accés amb certificat digital

Error: "Forbidden"

Aquest error, que pot aparèixer quan intentem tramitar amb l'Ajuntament, és degut al fet que la pàgina web no detecta el certificat digital.

Aquestes són les possibles raons de la no detecció del certificat:

1. No tenim certificat digital

Per alguns tràmits del Servei de Tramitació Avançada cal disposar d'un certificat digital vàlid. Podeu consultar els següents tràmits, si voleu més detalls de com obtenir-ne un:

2. El certificat no està instal·lat a l'ordinador o al navegador que fem servir

A nivell general, existeixen dos tipus de certificats digitals:

  • Certificat programari: consisteix en un fitxer programari, que no té suport físic algun més que el propi ordinador o servidor on s'instal·la.
  • Certificat de targeta: és aquell que es troba allotjat en una targeta.

En el cas del certificat programari, una vegada descarregat cal instal·lar-lo al navegador.

Quan el certificat és de targeta no és necessari instal·lar-lo al navegador. Es farà ús d'ell inserint la targeta en un lector de targetes.

Mozilla Firefox fa servir un magatzem propi de certificats digitals. Per aquesta raó, cal saber on l'hem instal·lat: en Windows, en Mozilla Firefox, en tots dos llocs o en cap.

Si tenim només instal·lat el certificat digital a Internet Explorer, també ens funcionarà a Google Chrome, però no a Mozilla Firefox. Per contra, si només l'hem instal·lat a Mozilla Firefox, no ens funcionarà a Google Chrome ni a Internet Explorer.

Si el certificat no està instal·lat, caldrà instal·lar-lo, seguint les instruccions específiques de cada entitat certificadora. Consulteu els tràmits anteriors per saber-ne més.

3. El certificat no es detecta

Si teniu instal·lat el certificat digital, però el navegador no el detecta, caldrà instal·lar alguns arxius addicionals. Aquests són els més comuns:

3.1 Certificat idCat

Amb l'idCat ens hem d'assegurar de descarregar les “Claus públiques”. Son dues claus i es poden trobar al següent enllaç.

3.2 DNIe

Cal consultar aquesta pàgina, per saber, en funció del sistema operatiu i de la versió del DNI (2.0 o 3.0), si cal instal·lar o no algun mòdul específic. En tractar-se d'un certificat en xip de targeta, necessitem un lector físic, connectat a l'ordinador.

3.3 Certificat FNMT

Amb el certificat de l'FNMT, parlem de “certificados raiz”. Es poden trobar al següent enllaç. 

S'han d'instal·lar: 

  • En tots els casos: el primer (“A”)
  • En cas de certificat normal d'usuari: el segon (“B”)
  • En cas de certificat de representat (per actuar en nom d'un altre): el tercer (“B”) 
3.3 Certificat FNMT
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord