Menú

REPRESENTA - Registre d'apoderaments

El registre d'apoderaments és un registre electrònic únic de poders de representació de tota Catalunya mitjançant el servei Representa del Consorci Administració Oberta de Catalunya que permet a la ciutadania, les empreses i les entitats sense personalitat jurídica, atorgar i inscriure poders, solament davant les administracions públiques. 

Actualment, els apoderaments registrats al Representa són vàlids per actuar davant de les Administracions Públiques catalanes. Properament, està prevista la integració del servei amb el registre electrònic d'apoderaments de l'Estat, Apodera. Si voleu inscriure una representació vàlida per l'Administració General de l'Estat cal inscriure's a l'Apodera. Consulteu el següent enllaç per a més informació.

Aquest Registre Electrònic d'Apoderaments permet:

 • Si soc persona interessada i vull que em representin: designar un representant. Una vegada aquest l'accepti serà efectiva la inscripció.
 • Si sou persona que voleu representar: inscriure un poder, presentant document verificat per fedatari públic, normalment notarial. En aquest cas, cal ser validada per l'Administració perquè sigui efectiva.

Aquest servei permet a les persones representants relacionar-se amb l'administració en nom de les poderdants sense haver de presentar per a cada nova gestió els documents que l'acrediten per fer-ho, ja que els empleats públics poden consultar les representacions inscrites al Represent@ en qualsevol moment.

 

Preguntes freqüents

 • On inscriure la representació?

  La inscripció a Representa es pot fer telemàticament i sense desplaçaments si es disposa d'un certificat digital o idCAT Mòbil, però les persones físiques també poden fer un registre d'apoderaments presencial a l'OAC oficina d'atenció a la ciutadania

 • Com puc donar d'alta una representació per via electrònica?

  Cal accedir a Representa. S'hauran d'informar les següents dades:

  • Tipus de poder segons les facultats que atorgui i període de temps pel qual s'atorga el poder. Tipus de representació:
   • General: l'apoderat podrà actuar en qualsevol actuació administrativa davant qualsevol administració de l'Estat.
   • A un organisme: l'apoderat podrà actuar en qualsevol actuació administrativa d'una determinada Administració com, per exemple, la Generalitat.
   • A un tràmit: l'apoderat podrà actuar per efectuar determinats tràmits especificats a la representació davant qualsevol administració o aquella que s'especifiqui.
  • Tipus de capacitat, es pot donar a la persona representant una o diverses d'aquestes:
   • Per tramitar, és a dir, presentar documentació, recursos, etc.
   • Per consultar
   • Per rebre notificacions
   • Total, que engloba les 3 anteriors.

  Una vegada s'hagin atorgat i inscrit els poders i aquests hagin estat acceptats pel seu representant, la persona representant amb el seu certificat o identitat digital, podrà fer qualsevol tràmit municipal telemàtic o presencial del catàleg de tràmits o accedir a carpeta ciutadana, empresa o entitat en nom de la persona representada sense haver d'acreditar cada vegada els poders.

  Més informació

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord