Menú

Borsa de Lloguer: sol·licitud d'habitatge

Comparteix:

TRÀMIT MUNICIPAL

Sol·licitud per inscriure's a la Borsa de Mediació en Lloguer Social com a demandant d'habitatge a preu assequible (per sota de mercat - mínim 20%). L'Oficina Local d'Habitatge buscarà habitatges de lloguer disponibles a la seva Borsa amb les característiques sol·licitades i el mostrarà al sol·licitant. Si la persona sol·licitant troba convenient l'habitatge, la Borsa es posarà en contacte amb la part propietària i, si es creu convenient, signar el contracte de lloguer.

Període de tramitació

Vigència: 1 any

Termini de la sol·licitud

No n'hi ha

Com es pot tramitar:
En línia a STA

Cal adjuntar l'imprès de sol·licitud d'aquest tràmit i tota la documentació requerida.

Requereix identificació mitjançant idCAT Mòbil, Cl@ve o certificat digital

Presencialment

Totes les tramitacions del servei d'Habitatge es faran preferentment de forma telemàtica. En cas que no us sigui possible fer el registre telemàtic, podeu fer registre presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana. Per a resoldre dubtes i fer consultes, podeu també adreçar-vos a l'Oficina Local d'Habitatge:

Oficina d'Atenció Ciutadana - OAC
Plaça de la Vila, 8
Tel.: 938143900/ 010 Preu trucada del 010: 0,15 € per a l'establiment de trucada i 0,18 € per minut
Servei d'habitatge
Plaça de la Vila, 8 Edifici nou, 1r pis
Tel.: 938169031 / 938140000 (Ext. 2060)

Qui el pot demanar?

Qualsevol persona que:
a) Pugui demostrar uns ingressos regulars, els quals en cap cas podran superar 4 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència vigent (IRSC; zona A).
b) No disposi de cap habitatge en propietat o, si el té, que no hi pugui viure per diversos motius (estat ruïnós, sentència separació, etc.).

Temps mitjà de resolució

Entre 1 i 3 mesos, depenent de l'oferta d'habitatges per llogar disponibles a la borsa

Procediment

  1. La persona interessada ha de presentar la sol·licitud adreçada l'Oficina Local d'Habitatge, preferiblement de forma telemàtica.
  2. L'Oficina Local d'Habitatge revisarà la sol·licitud i comprova el compliment dels requisits per part de la persona sol·licitant.
  3. Un cop aprovada, la sol·licitud es registra a la Borsa de Lloguer de l'Oficina Local d'Habitatge.
  4. En el moment que hi ha disponible un habitatge amb les característiques sol·licitades, es concerta una hora de visita.
  5. Si la persona sol·licitant troba convenient l'habitatge, la Borsa en contacte amb la part propietària per iniciar la signatura del contracte de lloguer.

Observacions

La Borsa pot tramitar l'ajut al pagament del lloguer per a les persones llogateres que hagin obtingut un habitatge mitjançant la Borsa i que al·leguin circumstàncies especials per les quals requereixin aquests ajuts.

Més sobre el tràmit

Més informació ...

Consulta tots els tràmits relacionats amb:

Habitatge
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració