Menú

Targeta verda metropolitana

Comparteix:

TRÀMIT D'ALTRES ADMINISTRACIONS

A fi d'afavorir la retirada de la circulació de vehicles contaminants, les administracions consorciades a l'ATM han promogut un nou títol de transport públic gratuït durant un període de tres anys (T-verda) destinat a les persones empadronades a l'àmbit de l'ATM que acreditin el desballestament recent d'un vehicle contaminant i que es comprometin a no adquirir-ne cap altre durant el període de vigència de la targeta T-verda

La targeta T-verda és un títol personal i intransferible amb el nom i el DNI/NIE que cal validar a cada viatge.

 

Període de tramitació

Tot l'any

Termini de la sol·licitud

No n'hi ha

Com es pot tramitar:
Via telemàtica

Targeta verda metropolitana

Requeriments

La persona resident a l'àrea metropolitana de Barcelona (Municipis AMB) sol·licitant de la targeta T-verda haurà d'acreditar:

 1. Ser major d'edat.
 2. Estar empadronat dins l'àmbit de l'àrea metropolitana de Barcelona.
 3. Haver desballestat un vehicle de la seva titularitat, comprometre's a no adquirir-ne cap durant la vigència de la T-verda. Només tindran validesa els vehicles desballestats els darrers 6 mesos des de la sol·licitud d'aquest títol de transport i que paguin l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) en algun dels municipis de l'àmbit de l'ATM.
 4. Acreditar que ha estat propietari del vehicle desballestat com a mínim els darrers sis mesos abans del desballestament.
 5. No haver adquirit un vehicle durant els 6 mesos abans de la data de presentació de la sol·licitud.
 6. Els vehicles de propietat del sol·licitant hauran del ser els següents:
  1. Turismes dièsel (M1) fins a EUR 3 (matriculats abans de 2006. Sense etiqueta de la DGT).
  2. Turismes gasolina (M1) o gas fins a EUR 2 (matriculats abans de 2000. Sense etiqueta de la DGT).
  3. Moto tipus pre-EUR o EUR 1 (ciclomotors matriculats abans del 17/06/2002 i motocicletes matriculades abans del 01/07/2004).

Aquells sol·licitants residents fora de l'àmbit dels 36 municipis de l'AMB hauran de tramitar la sol·licitud i gestions directament amb: ATM.

Qui el pot demanar?

Se'n podran beneficiar els ciutadans/nes de l'àmbit metropolità que hagin donat de baixa i desballestat un vehicle sense etiqueta ambiental.

Procediment

La sol·licitud de la T-verda es pot fer a través del web  https://t-verda.cat/#/public/t-verda o trucant al telèfon 900 901 416 L’horari d’atenció telefònica és de 9.30h a 14h de dilluns a divendres, , i no té cap cost d'emissió per al seu titular. Malgrat que la durada de la targeta és de tres anys, cada any hi ha una renovació automàtica que tampoc té cap cost.

Més sobre el tràmit

Més informació ...

Ajuda a la tramitació en línia

Consulta tots els tràmits relacionats amb:

Transport públic i mobilitat, Ciutat verda
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració