Menú

Cessió de mapes i ortofotos en format digital (servei gratuït)

Comparteix:

TRÀMIT MUNICIPAL

L'Ajuntament ofereix dues maneres d'aconseguir o visualitzar mapes i ortofotos d'una determinada zona del municipi: una de gratuïta (per Internet) i una altra amb cost (format CD, DVD o paper).
Aquest tràmit concret fa referència a la cessió gratuïta.
Per veure el tràmit amb cost, fes clic aquí.

A l'apartat "Documents relacionats" d'aquesta mateixa pàgina pots descarregar gratuïtament mapes del municipi en format PDF.

Per una altra banda, l'Ajuntament té actius uns servidors de mapes que retornen imatges a petició. Aquests servidors fan servir un protocol estàndard de comunicació anomenat WMS (Web Map Service fixat per l'Open Gis Consortium - OGC).

Període de tramitació

Tot l'any

Termini de la sol·licitud

No n'hi ha

Com es pot tramitar:

Procediment

- Mapes en format PDF: fes clic als enllaços corresponents.

- Servidor de mapes: per accedir a les imatges del servidor normalment es fan servir programes clients anomenats visualitzadors de mapes. En veurem dos tipus:

A) Visualitzadors d'Internet (lleugers): són pàgines web que es poden fer servir des del mateix explorador d'Internet (IE, Mozilla, etc.) i que funcionen amb: Javascript, Java, Flash, etc. Exemples d'aquest tipus són els que es poden accedir des de la web de l'Ajuntament (https://www.vilanova.cat/mapes). Fan servir Javascript i està comprovat el seu funcionament sobre IE6 o superior i/o Mozilla Firefox 2.0.0.4 o superior.

B) Visualitzadors instal·lables en Pcs: s'han de descarregar i instal·lar. Exemples gratuïts són: Gaia i OpenJump. Aquests programes solen ser més oberts (es poden veure mapes de diferents servidors) i, per tant, cal definir l'adreça (URL) del servidor de mapes que es vol visualitzar. Està disponible un petit manual de configuració de Gaia per al servidors de mapes municipals.

Observacions

Els servidors que ofereix l'Ajuntament són:

- http://sig.vilanova.cat/map-cgi/cartografia: Mapa Ciutat, cadastral i molts altres. Exemple d'imatge descarregada des del servidor: mapa ciutat.

- http://sig.vilanova.cat/map-cgi/mobilitat: sentits de circulació, recorregut de la mitja marató, circuit de condicionament físic, pacificació del trànsit, etc.

- http://sig.vilanova.cat/map-cgi/talls: Són les capes que es poden veure al mapa de mobilitat (grup "Talls de carrer i altres afectacions").

- http://sig.vilanova.cat/db2p/ciutat : inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa ciutat.

- http://sig.vilanova.cat/db2p/comercial: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa comercial.

- http://sig.vilanova.cat/db2p/mobilitat: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa de mobilitat.

- http://sig.vilanova.cat/db2p/coneixer: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa Conèixer el municipi.

- http://sig.vilanova.cat/db2p/agenda_avui: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa de l’Agenda (grup "Actes avui").

- http://sig.vilanova.cat/db2p/agenda_cap_setmana: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa de l’Agenda (grup "Actes del cap de setmana").

- http://sig.vilanova.cat/db2p/agenda_7d: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa de l’Agenda (grup "Actes dels propers 7 dies").

- http://sig.vilanova.cat/db2p/agenda_30d: inclou les capes puntuals que es poden veure al mapa de l’Agenda (grup "Actes dels propers 30 dies").

Exemple d'imatge descarregada des del servidor: museus, biblioteques i cines.

Qui el pot demanar?

Qualsevol persona.

Temps mitjà de resolució

Al moment.

Consulta tots els tràmits relacionats amb:

Espai públic, L'Ajuntament
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració