Menú

Errors en la introducció de dades

Si hem aconseguit accedir al formulari per introduir les nostres dades, encara es possible que ens trobem amb els següents problemes:

 1. No podem informar el NIF o NIE
 2. No podem informar l'adreça
 3. No admet documents amb caràcter estranys al nom
 4. El fitxer pujat està protegit i no es pot signar
 5. El fitxer és massa gran
 6. No apareix el botó de "Continuar"
 7. Signant el formulari surt el següent error: "Ha ocurrido un error durante el proceso de su solicitud. Revise los datos introducidos en el formulario e intentelo de nuevo."

Veurem cada situació per separat:

1. No podem informar el NIF o NIE

Tant el NIF, ja sigui de persona física o jurídica (empresa, comunitat, administració pública...), com el NIE (número d'identitat d'estranger) estan compostos per una sèrie de dígits i un últim caràcter de control. En algunes persones jurídiques, aquest dígit de control pot ser un número. El format és:

 • Persones físiques:
  • Nacionals: 8 números + lletra de control
  • Estrangers: X, Y o Z + 7 números + lletra de control
 • Persones jurídiques: 1 lletra (A, B, C...) + 7 números + lletra o número de control

El dígit de control s'ha d'introduir per separat al formulari. Per exemple:

1. No podem informar el NIF o NIE

2. No podem informar l'adreça

Els camps "País", "Província" i "Municipi" es validen amb la base de dades, així com "Codi postal", "Tipus de via", "Carrer" i "Número" en cas que el municipi triat sigui "VILANOVA I LA GELTRU"

Això vol dir que el text introduït ha de ser exactament igual al que tenim a la base de dades municipal, si no donarà error (bé en la pantalla d'introducció de dades, bé a l'hora de signar la sol·licitud)

2. No podem informar l'adreça

Els valors més habituals dels tres primers camps són "ESPAÑA", "BARCELONA" i "VILANOVA I LA GELTRU" respectivament, però en cas de tenir dubtes (o per als camps següents en cas que també es validin), es pot veure la informació disponible si, a l'hora d'introduir un camp, posem part del nom i sortim del camp (prement el tabulador o clicant al camp següent) Aleshores, cerca tots els valors possibles amb el text que s'ha informat i mostra una finestra de selecció emergent amb tots els valors coincidents (vegeu la imatge d'exemple amb la "B" per cercar "BARCELONA")

Cal tenir en compte que fins i tot el número de portal es pot arribar a validar contra la base de dades municipal. Si el número no es localitza, podem fer servir el més proper o 0.

Quan introduïm un número de portal, no carrega tots els del carrer, sinó els més propers al número introduït. Si ens hem equivocat i és un número molt més gran, és millor tornar a introduir el nom del carrer i, a continuació, el número de portal correcte.

Cal recordar, també, que és necessari triar si es tracta d'un número, quilòmetre, illa de cases o parcel·la rústica.

3. No admet documents amb caràcter estranys al nom

Cal evitar caràcters estranys al nom dels documents a pujar.

Es recomana fer servir lletres ("a" a "z" sense accents) o números, sense símbols com $ % & / €... ni espais.

4. El fitxer pujat està protegit i no es pot signar

L'aplicació no pot signar documents “pdf” que estiguin protegits. Per evitar aquest problema es recomana una d'aquestes dues opcions:

 • Aconseguir el document sense protegir.
 • Convertir-lo de nou a pdf. Per exemple: amb una impressora virtual d'impresió a pdf (CutePDF), que ens generarà un document desprotegit.
4. El fitxer pujat està protegit i no es pot signar

5. El fitxer és massa gran

Els documents a pujar han de tenir una mida màxima de 12 Mb, i el tipus de document admesos surten en la pantalla de selecció del document.

En cas de necessitar pujar un fitxer més gran, es pot fer servir el servei de STAtransfer.

5. El fitxer és massa gran

6. No apareix el botó de “Continuar”

Cal donar el consentiment pel tractament de les dades.

6. No apareix el botó de “Continuar”

Un cop fet això, apareix el botó.

7. Signant el formulari surt el següent error: ”Ha ocurrido un error durante el proceso de su solicitud. Revise los datos introducidos en el formulario e intentelo de nuevo.”

Una de les causes d'aquest missatge d'error potser per adjuntar un document protegit.

Si aquest document que s'adjunta és el primer, surt un missatge d'avís en el moment, però sinó és el primer no avisa i quan es signa el formulari surt el següent missatge:

Una manera senzilla de resoldre-ho és generar un pdf del document protegit i pujar aquest document generat, en lloc de l'original.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord